Billede af bogforside

Anbefaling: I sidste øjeblik af Claire Keegan

15.04.24
Tre noveller af høj kvalitet om forholdet mellem mænd og kvinder.

Handling:

Tre noveller som, på hver deres måde, handler om forholdet mellem kvinder og mænd og de dynamikker, der er på spil i interaktionen mellem de to køn.

Claire Keegan, kendt for bl.a. bogen 'Omsorg', har skrevet en ny tankevækkende bog af virkelig høj kvalitet. Novellerne i bogen er intense og samtidigt sanselige. Bogen vil egne sig godt til læsekredse, da man efter endt læsning sidder tilbage med behovet for at dele læseoplevelsen med andre.

Den første novelle handler om en mand der alligevel ikke blev gift. Man forstår det måske godt. Han kommer godtnok ikke fra Skotland men fra Irland. Alligevel er han vist en rigtig nasser og nærrigpind. Den anden novelle handler om en træls ubehøvlet og arbejdsforstyrrende kagespiser. Også lidt af en nasser. Den tredje novelle er decideret uhyggelig. Pas på hvad du ønsker dig, får man lyst til at råbe til den kvindelige hovedperson.

Forfatteren er måske lidt for meget af en 'mandehader' i denne novellesamling, mener nogle anmeldere. Jeg ved ikke. Kan i altfald også i Danmark nikke genkendende til ham fra novelle 2. 

Anmeldelse: 

Information: Claire Keegan skriver gribende om mænd, der hader kvinder, der vil være lykkelige. ’I sidste øjeblik’ kredser om forholdet mellem kvinder og mænd og skildrer et Irland præget af misogyni.

Litteratursiden: Claire Keegans novellesamling er mere revsende end rørende, og det klæder hendes stille prosa.

Om bogen: 

Gutkind 2024; 1. udgave; 113 sider.

Om forfatteren:

Læs om forfatteren her

Målgruppe:

For læsere af velskrevne, skarpe noveller.

 

 

Materialer