Billede af bogforside

Anbefaling: Det bliver i familien: om de bånd, der binder og belaster os af Sandra Konrad

12.03.24
Du er stolt af din familie eller skammer dig over den. Du vil gerne tilbringe tid med den eller undgår den for enhver pris. Du elsker eller hader den. Uanset hvad, så er familie for evigt.

Handling:

Uanset hvilken familie, vi vokser op i, vil den komme til at præge vores liv - både på godt og ondt. Psykolog og familieterapeut Sandra Konrad beskriver i denne bog, hvordan vi alle er påvirket af tidligere generationers erfaringer, valg og mere eller mindre skjulte traumer.

Anmeldelse: 

Vi bliver alle præget af den familie, vi vokser op i. Familien giver os nogle værdier med på vejen og forventer noget af os. Nogle gange ved vi ikke nøjagtigt, hvor disse værdier og forventninger kommer fra. Tidligere generationers erfaringer spiller en rolle for vores liv og vores valg i dag. Konrads fokus ligger på nødvendigheden af at undersøge familiens stamtræ, hvis man vil frigøre sig fra familiens forbandelse. 

Sandra Konrad, som er praktiserende psykolog, bestsellerforfatter og familieterapeut, beskriver i denne bog, hvordan vi er præget af vores families fortid og de erfaringer, der udgør vores samfunds fælles historie. Jo mere vi ved om vores familie, desto nemmere bliver det for os at finde frem til vores egne værdier og vores egen vej i livet og blive frie og myndige mennesker. Det er en klog og vigtig bog som mange sikkert ville have glæde af at læse.

Lektørudtalelse skrev: "Sandra Konrad har skrevet en omfangsrig bog, som samtidig er letforståelig. Selvom man ikke er fagligt funderet indenfor dette felt, kan den uden problemer læses og bidrager med ny viden og aha-oplevelser. "Det bliver i familien" er en blanding af cases, forfatterens egen forskning og kollegers studier, og det fungerer rigtig godt. Som læser bliver man klogere og får samtidig lyst til at gå på opdagelse i sin egen familie. Meget vellykket bog."

Om bogen: 

Brilleuglen 2022; 1. udgave; 222 sider.

Om forfatteren:

Sandra Konrad (1975) er bestsellerforfatter, familieterapeut og praktiserende psykolog med egen praksis i Hamburg. Hendes speciale er systemisk familieterapi. Hun har skrevet ph.d.-afhandling om holocaust-overlevende, hvis traumer rækker videre blandt efterkommerne frem til nutiden. Hun har skrevet en række fagbøger om familie, kærlighed, parforhold og kønsroller, der ligesom “Det bliver i familien” henvender sig til et bredt publikum. Læs mere her (hvis du kan tysk). 

Målgruppe:

Henvender sig til alle, der er interesserede i familierelationer og -strukturer.

 

 

Materialer