Billede af bogforside

Anbefaling: Mary af Anne Eekhout

05.03.24
Underholdende historisk (exo)fiktion om Mary Shelleys liv og kimen til den smukke og sørgelige fortælling om Frankenstein. Og måske det man kunne kalde en tidlig Ai historie.

Handling:

I 1816 skriver den 18-årige Mary Shelley sin historie "Frankensteins monster". På et sommerophold i Genève i selskab med Lord Byron tænker hun tilbage på den sommer, hun fyldte 15 år, og på de mystiske ting, hun oplevede. En fantasifuld fortælling om tilblivelsen af hendes litterære mesterværk.

Anmeldelse: 

Mary er en gysende hyldest til forestillingsevnen, inspireret af virkelige mennesker og historiske hændelser.

Mary Shelley var interesseret i og fascineret af mange ting ligefra elektricitet til det overnaturlige. I romanen møder vi hende i fornemt selskab inviteret til at dyste om at skrive en uhyggelig historie. En dyst Mary Shelley vinder med sin verdensberømte fortælling om Frankensteins monster. 

Inspirationen til historien samlede hun, da hun nogle år tildligere tilbragte en periode hos familien Baxter sammen med familiens tre hjemmeboende børn Robert, Isabella og Johnny. Deres storesøster Margaret bor med sin mand David Booth ikke langt derfra, hvor Isabella og Mary ofte tager på besøg og læser i bøgerne på biblioteket, så de derefter kan fortælle hinanden skræmmehistorier. En dag ser pigerne en sælsom ikke-menneskelig skabning på flodbredden, og Mary begynder at fantasere om, at hendes smukke Isabella er besat af dette monstrøse væsen. Da forholdet mellem pigerne bliver af mere intim karakter, bliver Mary nærmest besat af at få Isabella ud af dette væsens klør, alt imens mr. Booth advarer hende om, at Isabella ikke er den, hun tror.

Berlingske skrev: “En roman om ung kærlighed og kunstnerisk skaberkraft".

Litteratursiden skrev: "Et sælsomt stykke historisk fiktion".

Politiken skrev: "En gysende, drømmende roman".

Om bogen: 

Gutkind 2023; 1. udgave; 379 sider.

Om forfatteren:

Anne Eekhout (f. 1981) debuterede i 2014 med romanen Dogma, som blev nomineret til Bronzen Uil-prisen for bedste debut. Mary er hendes fjerde bog, og under udgivelse i 13 lande.

Målgruppe:

Læsere af gotiske historier.

 

 

Materialer