Billede af bogforside

Anbefaling: Natten åbner sig som en port: roman over Det Nye Testamente af Anne-Lise Marstrand-Jørgensen

19.03.24
Det Nye Testamente gendigtet som roman fungerer virkeligt godt. Revitaliserer Bibelens historier for læserne. Det er faktisk næsten bedre end at læse i Bibelen.

Handling:

Gendigtning af Det Nye Testamente fra Johannes døbers undfangelse til Paulus' berømte ord: Størst af alt er kærligheden.

Anmeldelse: 

Smuk og gribende bog skrevet i et billedmættet og nuanceret sprog. Og jeg der ellers indimellem har ment at forfatteren har været lidt overvurderet, for snirklet i sit sprog og overambitiøs i sit forsøg på at spændde over ALT mellem himmel og jord. Denne her roman er simpelthen alt, hvad man kan ønske sig af en god historie.

Weekendavisen: "En nænsomt oprivende romanoplevelse og en udstrakt hånd til alle, der vil styrkes i deres bibelkundskaber … en lyrisk dragende genfortælling af Det Nye Testamente, men også en overraskende medrivende pageturner … Anne Lise Marstrand-Jørgensen beviser igen, at hun som få kan puste liv i svundne tider."

Information: "Anne Lise Marstrand-Jørgensens genfortælling af Det Nye Testamente lykkes både som litteratur og forkyndelse ... Forfatteren demonstrerer suverænt overblik ... det er lykkedes Anne Lise Marstrand-Jørgensen at forholde sig på én gang magtfuldt og ydmygt til sit stof og give sin forvirrede og selvoptagne samtid en beretning præget af ægthed og af selve den undren, Jesus og Kristus til stadighed må vække."

Kulturkapellet: "... sikke en bedrift."

Om bogen: 

Bibelselskabet 2023; 1. udgave; 270 sider.

Om forfatteren:

Anne Lise Marstrand-Jørgensen, født 1971, debuterede som forfatter i 1998 og har siden udgivet mere end ti romaner. Blandt andet de anmelderroste historiske romaner Margrete I og Hildegard og den bibelske roman Dronningen af Saba & Kong Salomon. Hun har modtaget Weekendavisens Litteraturpris, Politikens Litteraturpris og DR Romanprisen og blev i 2023 tildelt Statens Kunstfonds hædersydelse for sit forfatterskab. Begrundelsen fremhævede hendes særlige evne som romanforfatter til at ”forstå et andet menneske på tværs af tid, sted og kultur.” Hendes romaner er oversat til flere sprog. Kilde: Bibelselskabet.

Målgruppe:

For voksne læsere, der vil opleve historien om Jesus fortolket skønlitterært.

 

 

Materialer