Billede af bogforside

Anbefaling: Et løfte om tavshed af Mattias Edvardsson

20.02.24
En velskrevet og letlæst svensk spændingsroman

Handling:

I svenske Trelleborg lever Amanda og Niko. De bliver kærester, selv om deres familier er imod det. Da Amanda bliver fundet dræbt, er Niko den oplagte mistænkte, men hvorfor forbliver han tavs?

Anmeldelse: 

Forfatter Mattias Edvardsson er aktuel med 4. udgivelse i serien Lundasviten, der er en række selvstændige psykologiske spændingsromaner, der alle foregår i Skåne omhandlende tilsyneladende almindelige mennesker, der bliver ramt af katastrofer på forskellig vis. Jeg har ikke læst de andre i serien og denne her er vældig god, velskrevet og lettere utraditionel i tema og på den måde at historiens opbygning springer i tid, så læseren langsomt får stykket fortid og nutid sammen. Man fornemmer at forfatteren er gymnasielærer så stærkt og letlæst sproget fremstår i denne bog om nedarvede problematikker.

anettesbookshelf skrev:Et løfte om tavshed er en letlæst, men indfangende familie-suspense roman, hvor det igen er det psykologiske spil, der finder sted indenfor familiens rammer, der er bogens omdrejningspunkt. Mennesker indeholder altid mere end, hvad vi umiddelbart ser og tror, og det er et fascinerende greb at bruge netop menneskets inderste styrke eller svaghed som drivkraft i disse familie-(u)hygge-historier."

Lektøranmeldelse skrev: "Velskrevet spændingsbog. Det fungerer rigtig godt, at bogen skifter så meget i tid, og at læseren dermed gradvis kommer ind i familiedynamikkerne og fortidens lig i lasten."

Om bogen: 

People's 2023; 1. udgave; 372 sider.

Om forfatteren:

Mattias Edvardsson (født 1977) er en svensk forfatter og gymnasielærer. Han bor med sin familie i Löddeköping i Sverige. Han har skrevet både børne- og ungdomsbøger og indimellem utraditionelle krimier for voksne. Hans helt store internationale gennembrud kom med 'En helt normal familie' (2019).

Målgruppe:

For voksne læsere af familierelaterede krimier og spændingsromaner.

 

 

Materialer